Dj’s Glazen Huis halen recordbedrag op met Serious Request

De drie radio-dj’s van Serious Request kwamen vanavond het Glazen Huis in Leiden uit met een opbrengst van liefst 8.621.004 euro. De traditie van over het bedrag van het voorgaande jaar heengaan werd daarmee in stand gehouden. Niet eerder in de negenjarige geschiedenis van de actie werd zoveel gedoneerd.

De drie dj's nemen de cheque met het eindbedrag in ontvangst: ongeveer anderhalf miljoen meer dan vorig jaar.

De drie radio-dj’s van Serious Request kwamen vanavond het Glazen Huis in Leiden uit met een opbrengst van liefst 8.621.004 euro. De traditie van over het bedrag van het voorgaande jaar heengaan werd daarmee in stand gehouden. Niet eerder in de negenjarige geschiedenis van de actie werd zoveel gedoneerd.

Afgelopen zondagavond werden Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom en - voor het eerst - Timur Perlin opgesloten in het Glazen Huis voor de Rode Kruis-actie ‘This One’s For Mama’. De opbrengst gaat dit jaar naar meer dan tien miljoen moeders die zijn geraakt door oorlog en alleen staan voor de zorg van hun gezin. Vorig jaar werd, voor het eerst zonder ‘verdubbelaar’ van de overheid, 7.135.707 euro opgehaald. Ook dit jaar sprong het kabinet-Rutte niet bij.

Music For Life in België werd een dagje eerder afgesloten. Het was de laatste keer dat België een Glazen Huis had en de zuiderburen haalden 7.142.716 euro op.

Volgend jaar staat het Nederlandse Glazen Huis er gewoon weer, dan in Enschede. Die editie zal dan zonder Gerard Ekdom als dj zijn want hij moet na drie opeenvolgende jaren volgens de regels een pauze nemen. Samen met Giel Beelen, die dit jaar verplicht verlof had, zat hij al zes keer in het huis.