Weer

De mensen die deze kerstperiode op skivakantie naar de Alpen gaan, treffen het vrijwel allemaal. Er is de afgelopen weken in de meeste regio’s heel veel sneeuw gevallen. En nadat eerst nog een voorlopig laatste actieve storing overtrekt, breekt later dit weekend de zon door, op weg naar een reeks prachtige wintersportdagen dankzij een hogedrukgebied dat zich van boven de oceaan via Frankrijk naar de Alpen uitbreidt.

Ook in Nederland levert het hogedrukgebied een weersverbetering op, zij het een lichte. Maar voordat het beter wordt, wordt het slechter: vanavond gaat het eerst flink regenen en waaien, met vooral in het zuiden, westen en deels midden van het land zware windstoten. Vannacht trekt de regen naar Duitsland weg en wordt het rustiger. Het koelt af tot een graad of 5.

Morgen schijnt de zon regelmatig tussen de wolken door en blijft het vrijwel overal droog. Bij een matige tot vrij krachtige westelijke wind ligt de maximumtemperatuur op 8 graden. Het is grotendeels droog en soms breekt ook even de zon door.

Op Eerste en Tweede Kerstdag drijft meer bewolking over. Het blijft daarbij zacht. De maximumtemperaturen liggen tussen 7 en 11 graden en van nachtvorst is geen sprake.