Vergeet Knut: nu is er Siku

Vergeet Knut: nu is er Siku. In de Deense dierentuin Skandinavisk Dyrepark in Djursland werd Siku vorige maand geboren. Toen bleek dat Siku’s mamma-ijsbeer geen melk kon geven, nam de dierentuin de zorg voor het beestje op zich.

En de titel ‘snoezigste ijsbeertje van 2011’ gaat naar…Siku. In de Deense dierentuin Skandinavisk Dyrepark in Djursland werd het ijsbeertje Siku vorige maand geboren. Toen bleek dat Siku’s mamma-ijsbeer geen melk kon geven, nam de dierentuin de zorg voor het beestje op zich.

Het ijsbeertje wordt nu rond de klok bijgestaan door drie verzorgers. Siku, dat overigens ‘zee-ijs’ in het Groenlands betekent, houdt vooral enorm van slapen en rugmassages:

In 2007 hadden we Knut, die in maart dit jaar op 4-jarige leeftijd overleed. Is Siku net zo schattig? Oordeel zelf:

    • Judith Laanen