Suarez niet eens met schorsing

De Liverpool-speler gaat in beroep tegen acht wedstrijden schorsing voor racistische opmerkingen.

De Uruguayaanse voetballer Luis Suarez gaat in beroep tegen de acht wedstrijden schorsing die hij kreeg opgelegd van de Engelse voetbalbond vanwege racistische opmerkingen aan het adres van Manchester United-speler Patrice Evra. Dat vertelde zijn advocaat Alejandro Balbi gisteren tegen Uruguayaanse media.

„We gaan in beroep tegen het totale pakket. Dus tegen de schorsing en de boete”, zei Balbi. Suarez kreeg ook een geldboete van 48.000 euro. De aanvaller van Liverpool ontkent bij monde van zijn advocaat alle aantijgingen. „De beschuldigingen van racisme zijn niet waar. Luis is er heilig van overtuigd dat deze zware straf kan worden teruggedraaid”, zegt Balbi.

De Engelse voetbalbond FA maakte dinsdag de straf openbaar. In een verklaring verklaarde de bond dat Suarez beledigende taal had gebruikt, waarbij hij refereerde aan de huidskleur van Evra. De oud-Ajacied zou volgens eerdere berichten de Franse verdediger hebben uitgescholden voor ‘negro’. (Novum)