Schoorel nog niet in Australië

Geblesseerde tennisser hoopt in februari zijn rentree te maken.

Thomas Schoorel doet in januari niet mee aan het kwalificatietoernooi van de Australian Open, de eerste grandslam van het jaar. De 22-jarige tennisser is niet op tijd hersteld van zijn schouderblessure, waardoor hij al drie maanden uitgeschakeld is.

Schoorel hoopt in februari weer te kunnen spelen. Tegen het sportweekblad NUSport zegt hij dat hij zich richt op de Davis Cup-ontmoeting met Finland (10 t/m 12 februari) en het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam (13 t/m 19 februari).

Het herstel van Schoorel, die door zijn blessure is afgezakt naar de 133ste plaats op de wereldranglijst, verloopt goed. „Bepaalde tests waarbij ik eerst nog pijn voelde, gaan nu goed”, zegt het servicekanon. „Volgende week begin ik weer met serveren, al zal dat in het begin op vijftig procent gaan, omdat ik het zo lang niet gedaan heb. Ik moet mijn service van daaruit opbouwen.”

Schoorel heeft vooralsnog één deelname aan een grandslamtoernooi achter zijn naam staan. Op Roland Garros strandde hij eind mei in de tweede ronde tegen de Zwitser Stanislas Wawrinka. (Novum)