Rode kaart doelman AZ geseponeerd

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft de rode kaart voor AZ-doelman Esteban geseponeerd. Esteban schopte woensdag tijdens de beker wedstrijd tegen Ajax in Amsterdam een hooligan die het veld was opgerend en hem belaagde. Op basis van tv-beelden en getuigenverklaringen gaat de doelman vrijuit. „De keeper werd onverwachts aangevallen; hij zag zijn belager niet aankomen”, aldus de KNVB.

Het duel werd na het incident gestaakt, toen Ajax op 1-0 stond. AZ stapte van het veld toen Esteban – volgens de regels – rood kreeg van scheidsrechter Nijhuis. Het sepot zou kunnen betekenen dat AZ bij een eventuele hervatting van het afgebroken duel niet met tien man hoeft te beginnen. Zowel Esteban als Ajax heeft aangifte gedaan.

De dader, de 19-jarige Wesley van W., had na misdragingen vorig jaar een stadionverbod van drie jaar. W. betuigde gisteravond via zijn advocaat spijt. Zijn moeder zegt vandaag in verschillende media dat haar zoon lijdt aan een oppositionele gedragsstoornis (ODD).

Stadionverbod: pagina 34