Ouders Ajax-hooligan op de vlucht - belager biedt zijn excuses aan

AZ-keeper Esteban geeft de Ajax-fan die hem zojuist had aangevallen een trap. Foto screenshot Eredivisie Live AZ-keeper Esteban geeft de Ajax-fan die hem zojuist had aangevallen een trap. Foto screenshot Eredivisie Live

De ouders van de 19-jarige hooligan die woensdag de bekerwedstrijd Ajax - AZ verstoorde zijn ondergedoken uit angst voor represailles. Ze vrezen dat boze Ajax-fans die het de nog thuiswonende Almeerder kwalijk nemen dat het duel gestaakt werd, verhaal komen halen.

De moeder van de hooligan vandaag in De Telegraaf:

“Door die waanzinnige actie van Wesley hebben wij nu 35 duizend mensen achter ons aan.”

Volgens haar was haar zoon erg dronken. Bovendien lijdt hij aan de gedragsstoornis ODD.

“Maar drank is nooit een excuus. Wij denken dat Wesley dit heeft gedaan omdat we na een huwelijk van 28 jaar in echtscheiding liggen.”

Wesley heeft het gymnasium verlaten zonder diploma. Ook raakte hij zijn baantje kwijt bij de HEMA. De afgelopen tijd leek het echter juist beter te gaan met Wesley, beweren zijn ouders in de krant. Zijn vader was verbijsterd toen hij hem het veld op zag rennen.

Wesley viel in de wedstrijd AZ-keeper Esteban aan. Die kon een schop ontwijken en trapte zelf twee keer op zijn belager in.

Belager wil excuses maken

Geert Jan van Oosten, advocaat van de Ajax-supporter, liet gisteravond in Nieuwsuur weten dat zijn cliënt spijt heeft van zijn actie. De hooligan noemt zijn actie “een domme daad”. Hij weet niet meer waarom hij het heeft gedaan en keek met verbazing terug naar de beelden. Wesley doet geen aangifte tegen Esteban voor de trappen die hij van de keeper kreeg.

Rode kaart Esteban geseponeerd

De rode kaart van AZ-doelman Esteban is gisteren door de aanklager betaald voetbal van de KNVB geseponeerd. Dit betekent dat AZ bij een eventuele hervatting van het afgebroken bekerduel tegen Ajax niet met tien man hoeft te beginnen.

    • Marije Willems