Nog geen Nederlands advies over borstimplantaten

In Nederland is nog geen advies gegeven over de omstreden borstimplantaten van het Franse bedrijf Poly Implants Prothèses (PIP). Dat meldt persbureau Novum op gezag van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

De Franse overheid adviseerde vanochtend de implantaten te laten verwijderen, omdat er een verhoogd risico is wanneer de protheses gaan lekken. Voor de implantaten is een goedkope siliconensoort verwerkt. Deze industriële siliconen zijn van mindere kwaliteit dan de medische siliconen die normaliter in implantaten worden verwerkt.

Uit Frans onderzoek is niet gebleken dat er een verhoogd risico is op kanker, zoals was gesuggereerd. Toch mogen alle ongeveer tienduizend Franse vrouwen met PIP-implantaten die op kosten van de Franse overheid laten verwijderen.

Volgens de IGZ is er nog geen bevestiging van de Franse overheid over het advies. Zodra de inspectie contact heeft gehad met de Franse evenknie komt de dienst met een aanvullende reactie.

    • Pim van den Dool