Nieuwe aardbevingen bij Christchurch in Nieuw-Zeeland

Staff at a supermarket in the Christchurch clean up smashed wine bottles after an earthquake struck December 23, 2011. An earthquake of 5.8 magnitude struck near the New Zealand city of Christchurch on Friday, New Zealand's civil defence said, prompting the evacuation of some public buildings and sending goods toppling from shelves. REUTERS/Nathan Mercer (NEW ZEALAND - Tags: DISASTER ENVIRONMENT) NO SALES. NO ARCHIVES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Staff at a supermarket in the Christchurch clean up smashed wine bottles after an earthquake struck December 23, 2011. An earthquake of 5.8 magnitude struck near the New Zealand city of Christchurch on Friday, New Zealand's civil defence said, prompting the evacuation of some public buildings and sending goods toppling from shelves. REUTERS/Nathan Mercer (NEW ZEALAND - Tags: DISASTER ENVIRONMENT) NO SALES. NO ARCHIVES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS In een supermarkt wordt de rotzooi opgeruimd die veroorzaakt werd door de aardbevingen. Foto Reuters / Nathan Mercer

Bij Christchurch in Nieuw-Zeeland heeft zich vannacht een aardbeving met een kracht van 5,8 op de schaal van Richter voorgedaan. Daarna volgden enkele naschokken die ook allemaal boven de 5 zaten.

Het is de derde keer in anderhalf jaar dat de stad wordt getroffen door een aardbeving.

De beving kwam rond het middaguur. Huizen en gebouwen moesten onmiddellijk geëvacueerd worden, maar de schade bleef beperkt. Sommige delen van de stad kwamen zonder stroom te zitten.

Bekijk videobeelden van de aardbeving in een supermarkt in Christchurch:

http://www.youtube.com/watch?v=uAl1xbA_WKQ

Zeker negentien mensen moesten worden behandeld wegens verschijnselen zoals ademnood. Niemand raakte gewond bij de bevingen.

In februari dit jaar werd het zuidelijke eiland nog zwaar getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag op nog geen tien kilometer ten zuidoosten van de stad, die 350.000 inwoners telt. Bij de beving kwamen 182 mensen om. Van de binnenstad van Christchurch was weinig over.

    • Marije Willems