Loon stijgt bij banken

Medewerkers in de financiële sector verdienden dit jaar meer. In veel andere sectoren gingen lonen omlaag.

Werknemers in de financiële dienstverlening kregen in het derde kwartaal de hoogste loonsverhoging. Hun loonstrookje was gemiddeld 3,8 procent hoger dan in het derde kwartaal van 2010. De gemiddelde Nederlandse werknemer kreeg 1,3 procent meer bijgeschreven. Dat blijkt uit gisteren gepubliceerde cijfers door het CBS. De koopkracht van de gemiddelde Nederlander ging in het derde kwartaal omlaag, omdat de gemiddelde loonstijging lager uitkwam dan de inflatie (2,6 procent). Naast de medewerkers van banken en verzekeraars, gingen ook werknemers in de landbouw, bosbouw en visserij er meer op vooruit dan de inflatie. In alle andere sectoren gingen werknemers er op achteruit. Ambtenaren en werknemers in de zorg verdienden slechts 0,9 procent meer. In de handel, vervoer en horeca werd 1,0 procent meer verdiend. (Novum)