Kortkolom binnenland

Koper voor vestigingen crèche ’t Hofnarretje

Amsterdam. Albert Drent, eigenaar van het Amsterdamse kinderdagverblijf ’t Hofnarretje, heeft een partij gevonden die bereid is de crèche met verschillende vestigingen in Amsterdam over te nemen. Dat heeft hij gisteren meegedeeld. Nadat bekend werd dat medewerker Robert M. op de crèche kinderen had misbruikt, trad Drent vorig jaar terug als directeur. Hij bleef wel eigenaar. Voorafgaand aan het misbruik had de inspectie herhaaldelijk geconstateerd dat er onvoldoende medewerkers op de groepen stonden. Ook daarna stelde een commissie tal van problemen vast bij de crèche die nu Vlinderheuvel heet. Drent wordt verdacht van valsheid in geschrifte; hij zou de GGD bij controles verkeerde informatie hebben verstrekt. (NRC)

Familie Qadiri mag in Nederland blijven

Den Haag. Het asielzoekersgezin Qadiri mag in Nederland blijven. Dat heeft minister Leers (Immigratie, Integratie en Asiel, CDA) besloten. In juli besloot hij dat het gezin voorlopig in het Drentse Aalden mocht blijven wonen als de familie zou meewerken aan terugkeer. Het gezin is al een jaar of tien in Nederland en heeft verwesterde kinderen. De vader is een Afghaanse moslim, de moeder komt uit Tadzjikistan en is christen. Beide landen werkten niet mee om het gezin als geheel terug te laten keren. Alle pogingen zijn gestrand, en daarom krijgen ze een zogeheten buitenschuldvergunning. (Novum)

Ouderen bestolen door nepmedewerkers MAX

Rotterdam. Bij omroep MAX zijn vijf meldingen binnengekomen van diefstal bij ouderen door mensen die zich voordeden als medewerkers van de omroep. De daders verschaften zich met een babbeltruc toegang tot woningen van de slachtoffers. Na vertrek bleek dat ze bankpassen, geld of sieraden hadden meegenomen. De nepmedewerkers sloegen de afgelopen twee weken toe in in Rotterdam en Den Haag. Ze stuurden tevoren een brief met het omroeplogo en toonden bij bezoek visitekaartjes van MAX. (Novum)

Bewoners bij verzakt winkelcentrum terug

Maastricht. De bewoners van achttien appartementen in de flat in het veilige deel van winkelcentrum ’t Loon in Heerlen kunnen vandaag weer naar huis. Een deel van het oudste winkelcentrum van Nederland moest begin december met spoed worden gesloopt wegens instortingsgevaar. De winkels in het behouden deel van het complex gaan op 11 februari weer open. (NRC)