Centrumlinkse kabinet Kroatië beëdigd

In Zagreb is het kabinet van Zoran Milanovic door het Kroatische parlement goedgekeurd, meldt persbureau AP. Milanovic waarschuwde bij de beëdiging meteen voor de moeilijke economische vooruitzichten die het land staan te wachten. In 2013 wil het land toetreden tot de Europese Unie.

Het kabinet van Milanovic poseert voor een foto in Zagreb. Foto AFP

In Zagreb is het centrumlinkse kabinet van Zoran Milanovic door het Kroatische parlement goedgekeurd, meldt persbureau AP. Milanovic waarschuwde bij de beëdiging meteen voor de moeilijke economische vooruitzichten die het land staan te wachten. In 2013 zal het land toetreden tot de Europese Unie.

Na de verkiezingen in december kon Milanovic op een meerderheid in het parlement rekenen. De goedkeuring van het parlement, dat vandaag met 89 tegen 28 stemmen met het kabinet akkoord ging, was een formaliteit. In zijn inauguratierede beloofde Milanovic (Sociaal Democratische Partij) dat de overheidsuitgaven beteugeld moeten worden en het budget moet verstevigen om de recessie tegen de gaan. Ook Kroatië heeft last van de crisis in Europa, en heeft meer moeite dan andere landen in de Balkan om uit de recessie te komen. Kroatië hoopt op economische verbetering door toe te treden tot de Europese Unie in 2013.

    • Judith Laanen