Espresso met Esteban Alvarado

Woensdagavond werd de bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ gestaakt, nadat doelman Esteban Alvarado door een supporter werd belaagd. ‘Ik dacht eerst dat het een mug was,’ zegt de keeper van AZ. ‘Maar het was een Ajax-supporter die mij een karatetrap wilde geven.’

Foto: screenshot Eredivisie Live

Pussy’s

Woensdagavond werd de bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ gestaakt, nadat doelman Esteban Alvarado door een supporter werd belaagd. ‘Ik dacht eerst dat het een mug was,’ zegt de keeper van AZ. ‘Maar het was een Ajax-supporter die mij een karatetrap wilde geven.’ Esteban neemt een slokje espresso. ‘Het zijn zulke pussy’s,’ zegt hij. ‘Ze durven ons niet buiten het veld te pakken.’ Waarom niet? ‘Ze weten dat we tijdens de wedstrijd weinig terug kunnen doen, omdat je al voor een simpele lowkick rood krijgt.’ De doelman van AZ neemt nog een slokje. ‘Die gast had een stadionverbod,’ vertelt Esteban, ‘dus hij heeft echt zijn best gedaan om binnen te komen.’ Wat had hij dan moeten doen? ‘Gewoon buiten blijven,’ antwoordt Esteban. ‘Dan had ik zijn ballen tot in zijn neus kunnen schoppen en hadden we daarna gewoon gezellig een potje kunnen voetballen.’

Ajax heeft gisteren aangifte gedaan tegen de belager wegens huisvredebreuk. ‘Wat?’ zegt Esteban Alvarado. ‘Gaan ze zich nu als slachtoffer opstellen?’ De AZ-doelman drinkt zijn espresso op. ‘Ik vind het ook heel erg veel vervelend voor Ajax dat die gast wederrechtelijk in een bij een ander in gebruik zijnd stadion binnendringt.’ Esteban schudt zijn hoofd. ‘Die karatetrap van hem maakte weinig indruk,’ benadrukt Esteban. ‘Maar dit is overdreven. Nu is het alsof die idioot alleen mijn sokken wilde stelen.’ Is hij tevreden dat zijn rode kaart wordt geseponeerd? ‘Nee,’ antwoordt Esteban. ‘Dan had ik ’m net zo goed niet-wederrechtelijk in zijn ballen kunnen schoppen.’

    • Ernest van der Kwast