Eén op zeven Nederlanders heeft tablet-pc

Eén op de zeven internetgebruikers in Nederland heeft een tablet-pc. Dat komt neer op 1,7 miljoen iPads en andere tablets. Nog eens 1,7 miljoen mensen overweegt op korte termijn een tablet aan te schaffen. Dat blijkt uit Trends in digitale media, het halfjaarlijkse onderzoek naar mediagebruik in Nederland van bureau GfK. Gemiddeld wordt een tablet door 2,3 mensen gebruikt, voor internetten, e-mailen en sociale media. Games en video’s zijn ook populair. Ook smartphones laten volgens GfK een sterke opmars zien. Op dit moment zijn er bijna 5,5 miljoen bezitters, 17 procent meer dan in juni. „Smartphones en tablets winnen snel aan belang voor tv, radio en dagbladen”, aldus de onderzoekers. Apps van YouTube en Nu.nl zijn het populairst op zowel tablets als smartphones. Op iPads scoort ook Uitzending Gemist. De apps van De Telegraaf en Teletekst zijn geliefd op de smartphone. GfK noemt het opvallend dat een „klassiek product” als Teletekst populair blijft.