Echtgenoot van koningin Elizabeth opgenomen in ziekenhuis

(FILES) In a file picture taken on October 29, 2011 Britain's Queen Elizabeth II (R) and Prince Philip wave farewell to Australia at Perth International Airport. After the world watched Prince William's fairytale wedding, the celebrations in 2012 for Queen Elizabeth II's diamond jubilee should put the icing on an "annus mirabilis" for the British royals. AFP PHOTO / POOL / Paul Kane
(FILES) In a file picture taken on October 29, 2011 Britain's Queen Elizabeth II (R) and Prince Philip wave farewell to Australia at Perth International Airport. After the world watched Prince William's fairytale wedding, the celebrations in 2012 for Queen Elizabeth II's diamond jubilee should put the icing on an "annus mirabilis" for the British royals. AFP PHOTO / POOL / Paul Kane Prins Philip en zijn vrouw koningin Elizabeth II op 29 oktober in Perth, Australië. Foto AFP / Paul Kane

De echtgenoot van de Britse koningin Elizabeth II, Prins Philip, is vanavond in het ziekenhuis opgenomen met pijn op de borst.

Volgens een woordvoerder van het Papworth Hospital in Cambridge gaat het om een “voorzorgsmaatregel”. Op dit moment zijn er verder nog geen details bekend over de toestand van de negentigjarige prins, meldt persbureau Reuters. Volgens een woordvoerder van Buckingham Palace zal Philip waarschijnlijk met kerst weer thuis zijn.

De van origine Griekse, hertog van Edinburgh, werd vanaf de villa van de koninklijke familie, Sandringham, in Norfolk vervoerd naar de cardiologie afdeling van Papworth Hospital. Prins Philip was in Norfolk om daar de kerst door te brengen. Hierna zouden festiviteiten voorbereid worden die het zestigjarige jubileum markeerden van Elizabeth als koningin van het Verenigd Koninkrijk.

De laatste keer dat Philip in het ziekenhuis werd opgenomen was in 2008. Toen kampte de prins met een borstinfectie. In oktober moest hij ook afzien van een reis naar het Italiaanse Assisi vanwege een verkoudheid.

    • Hans Klis