Dodental Luik loopt toch nog op tot zeven

Bloemen, teksten en een teddybeer tijdens een herdenkingsdienst voor de slachtoffers van de aanslag. Foto Reuters / Yves Herman

Het aantal mensen dat is omgekomen als gevolg van de aanslag in Luik van anderhalve week geleden is opgelopen tot zeven.

De 20-jarige Lauren Kremer raakte op die dinsdag ernstig gewond aan zijn hoofd en werd sindsdien in het ziekenhuis kunstmatig in coma gehouden. Gisteren begon zijn toestand te verslechteren en vanochtend is hij overleden.

De Belg Nordine Amrani, 32 jaar oud, gooide in het centrum van de stad met vier handgranaten naar een bushalte. Ook schoot hij in het rond met een machinegeweer. Meer dan honderdtwintig mensen raakten gewond. Amrani zelf hoort bij de zeven doden: hij pleegde na zijn daad zelfmoord.

    • Peter Zantingh