Daar sta je dan met je lichtzwaard op Times Square

Star Wars-fans verenigt u! Dat deden ze op Times Square in New York, waar fans verkleed als Jedi en Sith bij elkaar kwamen voor een ‘freeze mob’, ter gelegenheid van het spel Star Wars: The Old Republic dat gisteren uit kwam.

Jedi ontmoet Vader op Times Square

Star Wars-fans verenigt u! Dat deden ze op Times Square in New York, waar fans verkleed als Jedi en Sith bij elkaar kwamen voor een ‘freeze mob’, ter gelegenheid van het spel Star Wars: The Old Republic dat gisteren uit kwam.

De Massively Multiplayer Online Game (MMOG), gemodelleerd naar World of Warcraft, speelt zich af in het fictieve Star Wars-universum kort nadat er vrede is gesloten tussen het Sith-rijk en de Galactische Republiek. In het spel moet je het als Sith of Jedi opnemen tegen elkaar. Afgelopen dinsdag was het spel al in de VS te koop, sinds gisteren kunnen fans in Europa naar de winkels. Ter gelegenheid van de release kwamen er een tientallen fans verkleed naar Times Square:

En voor een mooi overzicht van boven kijk je naar dit filmpje, gemaakt vanuit iemands kantoor op Times Square:

Bekijk de trailer met uitleg over het spel:

Op de Facebookpagina zijn foto’s van de freeze mob te vinden. Nog een filmpje? Deze is ook leuk, al was het maar vanwege het schattige meisje met een lichtzwaard.

    • Judith Laanen