Charmant geanimeerde monsters op weg naar huis

Game

Where is my Heart? Van: Die Gute Fabrik

Voor PlayStation 3, PSP *****

In Where is my Heart? bestuur je om beurten een van drie ontheemde monsters die in het bos de weg naar huis proberen te vinden. De monsters zijn charmant geanimeerd, het bos is getekend in wondermooie pixel-art en de soundtrack bestaat uit frisse 8-bit-muziek. Maar dat is allemaal bijzaak. Waar het om gaat is de buitengewoon originele manier van spelen.

Je ziet elk level in een stel kaders, zoals bij een strip, maar deze kaders zijn totaal uit hun verband gerukt. Je hebt geen flauw idee wat je door elk kader ziet en wat de relatie is met de rest. Loop of spring je een kader uit, dan kom je vaak ergens anders terecht dan je verwacht. In feite zoek je naar de relatie tussen je waarnemingen en de achterliggende werkelijkheid. Die vind je het gemakkelijkst door al spelend je hersens te dwingen de juiste verbindingen te leggen.

Onderweg gebruik je de speciale vaardigheden van Bat King en Antler Ancestor (onzichtbare dingen zien, dubbel springen), maar Rainbow Spirit steelt de show. Hij kan de kaders van een level herschikken en kiezen in welke hij landt. Dat zet alles op zijn kop; de eerste keer dat ik het deed viel ik bijna van mijn stoel.

Where is my Heart? is een zeldzaam moeilijk spel dat hier en daar wel eentonig dreigt te worden. De verzorgde uitvoering trekt je daar gelukkig doorheen. Uiteindelijk duurt het niet heel lang voor de monsters weer thuis zijn, en jij thuis voldaan naar de aftiteling kijkt.

Alper Çugun

    • Alper Çugun