CDA wil weten wat voor vlees BNN'ers aten

CDA-Kamerlid Maarten Haverkamp wil weten of er tijdens het BNN-programma Proefkonijnen werkelijk mensenvlees is gegeten. Daarover heeft hij Kamervragen gesteld aan minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. Haverkamp: „Presentatoren mogen geen strafbare dingen doen van belastinggeld. Mogelijk zijn deze twee presentatoren strafbaar.”

In de uitzending van Proefkonijnen woensdagavond aten presentatoren Valerio Zeno en Dennis Storm een stukje vlees van elkaars lichaam. Voorafgaand ontstond al internationale ophef. Als de wet overtreden is, wil Haverkamp dat het Openbaar Ministerie tot vervolging overgaat.

Een woordvoerder van BNN vindt het niet zo schokkend. „We kunnen ons niet voorstellen dat Kamerleden niets beters te doen hebben.” De Janssen Kliniek in Oisterwijk was betrokken bij de uitzending. De kliniek weigert elk commentaar.