AZ-keeper Esteban dacht even dat zijn aanvaller een mes had

Toen een 19-jarige Ajax-supporter woensdagavond het veld van de ArenA betrad om AZ-keeper Esteban Alvarado aan te vallen, dacht de doelman even dat zijn belager een mes bij zich had. Dat zegt Esteban in het Costa Ricaanse dagblad Al Dia.

De Costa Ricaanse keeper Esteban reageert op de aanval van de 19-jarige Ajax-supporter tijdens het bekerduel tussen Ajax en AZ van woensdag.
De Costa Ricaanse keeper Esteban reageert op de aanval van de 19-jarige Ajax-supporter tijdens het bekerduel tussen Ajax en AZ van woensdag. Foto Reuters / Louis van de Vuurst

Toen een 19-jarige Ajax-supporter woensdagavond het veld van de Arena betrad om AZ-keeper Esteban Alvarado aan te vallen, dacht de doelman even dat zijn belager een mes bij zich had. Dat zegt Esteban in het Costa Ricaanse dagblad Al Dia.

Het is de eerste keer na het incident van de keeper zich uitspreekt over de kwestie. “Ik moest mezelf verdedigen”, zegt Esteban, die nu bij familie in zijn thuisland is. Daarom schopte hij de jongen, die volgens zijn advocaat graag excuses wil maken, tweemaal. De keeper nu als een held zien omdat hij zich zo verweerde, is niet nodig, zegt hij. “Het was een aanval en ik verzette me daartegen. Ik moet me ervoor verontschuldigen, want het was niet fraai.”

Mocht de jongen, die al een stadionverbod had en volgens De Telegraaf Wesley van W. heet, daadwerkelijk zijn excuses aanbieden, dan staat Esteban daar voor open. “Het zou goed zijn als hij dat doet en ik zal zijn excuses aanvaarden”, zegt hij. Esteban zei verder blij te zijn dat de rode kaart die scheidsrechter Nijhuis trok omdat de keeper de trappen uitdeelde, geseponeerd is.

Na de aanval van de jongen, die in de eerste helft van het bekerduel tussen Ajax en AZ plaatsvond, en de rode kaart voor Esteban daarna, werd het duel gestaakt omdat AZ-trainer Gert Jan Verbeek zijn spelers van het veld haalde. Het is nog onduidelijk hoe het nu verder moet in het toernooi, maar wel is al duidelijk dat er geen reglementaire zege of nederlaag wordt toegekend. De wedstrijd wordt uitgespeeld vanaf de 36e minuut, het duel wordt helemaal overgespeeld of de bereikte stand wordt als eindstand aangemerkt. Het stond 1-0 voor Ajax door een doelpunt van Gregory Van der Wiel.

Beelden van het incident zijn hier te zien.

    • Peter Zantingh