Alarm bij foto op FB

Waarschuwing op Facebook bij automatische gezichtsherkenning.

Facebook gaat gebruikers waarschuwen dat hun gezichten automatisch herkend worden op foto’s die anderen op het netwerk plaatsen. Facebook past zijn privacybeleid aan naar aanleiding van een deze week verschenen rapport van de Ierse Data Protection Commission (DPC).

Hoewel het sociale netwerk volgens DPC niet de wet overtreedt, gaat Facebook persoonlijke gegevens korter bewaren en worden de privacyvoorwaarden minder complex. Ook onervaren gebruikers moeten kunnen voorkomen dat ze meer data delen dan hun lief is. Het is een greep uit een lange lijst aanbevelingen die in juli 2012 zijn doorgevoerd.

Facebook heeft al vele privacyfiasco’s achter de rug, zoals producten die gebruikers ongevraagd informatie lieten delen. Ook was er sprake van een friends only-knop die toch zaken deelde met buitenstaanders, en van adverteerders die ongevraagd inzicht kregen in persoonlijke data. (NRC)