Weer

De winter is vandaag officieel begonnen, maar daar was weinig van te merken. Het is zelfs uitermate zacht met vanmiddag temperaturen die in de dubbele cijfers liepen.

Van winterweer is ook de komende dagen geen sprake, dus krijgen we dit jaar een overtuigend groene Kerst. Vanavond en komende nacht verandert er weinig. Het blijft bewolkt en grijs, met soms wat motregen. Kouder dan 7 graden wordt het niet.

Ook morgen belooft een grijze dag te worden met overdag wat gemiezer. Met 10 graden is het weer zeer zacht voor de tijd van het jaar. De wind draait naar het zuidwesten en trekt aan op nadering van een storing. In de avond gaat het overal een aantal uren stevig regenen.

De regen trekt in de nacht naar zaterdag weer naar het oosten weg. Aan de achterzijde van de storing klaart het deels op en wordt het wel iets frisser, maar het kwik blijft 4 à 5 graden boven het vriespunt.

Het kerstweekeind verloopt grotendeels droog. Zaterdag is er wat ruimte voor de zon en wordt het 8 graden. Ook op beide Kerstdagen laat de zon zich af en toe zien en is het aanhoudend zacht met een graad of 10. Het waait soms stevig, vooral aan zee staat soms een krachtige zuidwester.