Van Persie: nog twee goals voor record

Met zijn 34ste competitiedoelpunt van 2011 is Robin van Persie het jaarrecord in de Premier League tot twee treffers genaderd. De Engelse midvoor Alan Shearer scoorde in 1995 voor twee verschillende clubs (Blackburn Rovers en Newcastle United) in totaal 36 keer. Van Persie heeft rond de Kerst nog twee wedstrijden om dat record te evenaren of verbeteren.

De aanvaller van Arsenal evenaarde gisteren al het clubrecord van Thierry Henry. De Franse aanvaller maakte in 2004 in totaal 34 doelpunten voor The Gunners. Van Persie bracht zijn seizoenstotaal op zestien goals en verstevigde daarmee zijn koppositie op de topscorerslijst. Hij benutte tegen Aston Villa een strafschop en hielp Arsenal zo aan een 2-1 zege in Birmingham. In de laatste tien competitieduels scoorde hij dertien keer.

De concurrenten Manchester City en Manchester United hadden het een stuk eenvoudiger. City versloeg in eigen stadion Stoke City met 3-0. Stadgenoot United behaalde in Londen een 5-0 uitzege bij Fulham, de club van trainer Martin Jol.

Manchester City kende weinig moeite met Stoke. De koploper in de Premier League kwam na een half uur op voorsprong via de Argentijnse spits Sergio Aguero. Nog voor rust verdubbelde Adam Johnson de score. In de tweede helft maakte Aguero, op aangeven van Samir Nasri, zijn tweede treffer van de avond. Door de zege heeft City nog altijd twee punten voorsprong op United.

De stadgenoot en aartsrivaal uit Manchester deed ook goede zaken, bij Fulham in Londen. Voor rust scoorden Danny Welbeck, de Portugees Nani en de Welsman Ryan Giggs. Na rust scoorden Wayne Rooney en de Bulgaarse invaller Dimitar Berbatov.