Uren seks met jezelf

None

Metropolis: Masturbatie

Ned.3, 21.00-21.40 uur.

Masturbatie? Dat gaat toch overal op de wereld ongeveer hetzelfde, zou je denken. Toch begint een nieuwe reeks van Metropolis met een rondje masturbatie rond de wereld.

De verbazingwekkende schaamteloosheid die optreedt wanneer een tv-camera verschijnt, blijkt wederom internationaal. In de straatinterviews reageert iedereen lacherig en ontwijkend. Maar thuis praten de geïnterviewden niet alleen openlijk, ze laten zich ook nog filmen tijdens de daad.

In Nicaragua, Kenia en Zambia blijkt het een groter taboe dan bij ons. Je wordt er impotent van, je gaat er moeilijk van lopen, en dan ook nog naar de hel. Daartegenover staat de Japanner Masanobu, regerend wereldkampioen masturbatie. Hij kan het 9 uur 58 minuten achter elkaar. Je ziet hem thuis trainen, terwijl zijn vrouw achter haar naaimachine zit. Alsof hij in zijn neus peutert onder werktijd; zo is de magie er wel vanaf.

Metropolis heeft op de Filippijnen ook weer een primitief volkje gevonden, dat de eerste keer onaneren viert als een initiatierite. We zien drie dertienjarige jongens op een rij bij een vuur het wonder aan zichzelf voltrekken , terwijl de dorpelingen eromheen aanmoedigingen roepen, klappen en op trommels slaan.

Wilfred Takken

    • Wilfred Takken