uit voor kinderen

De Energie Werkplaats

Een luchtballon die kan vliegen op koeienscheten. Een boot van schubben of auto’s die op zeepwegen glijden. Welke uitvinding bedenk jij in de Energie Werkplaats? Tijdens de kerstvakantie kunnen kinderen timmeren, zagen, plakken en schilderen in museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, samen met kunstenaar Wolf Brinkman. De werkplaats is te vinden in de Kunst Studio van het museum. 27 t/m 30 dec en 3 t/m 6 jan, 12u-13u30, (6-9 jaar) 14u-15u30 (10-12 jaar). www.boijmans.nl

Kinderatelier

In het NDSM-kinderatelier in Amsterdam kunnen kinderen tot eind januari kunstwerken maken samen met kunstenaars. Allerlei creatieve technieken komen aan bod. Timmeren, tekenen, schilderen en zelf bedachte werkstukken. Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen elke zondag van 14u tot 16u komen werken. Kunstenaars helpen bij de uitvoering. www.NDSMkinderatelier.nl

Knutselen en buikdansen

In het Rijksmuseum van Oudheden kun je in de kerstvakantie elke dag een kerstlichtje, kerstversiering of een placemat knutselen. Op dinsdag en donderdagmiddag zijn er om 14u kinderworkshops Oosters buikdansen, onder begeleiding van een professionele dansdocente. De workshops worden afgesloten met een opvoering voor de ouders. In de kindertentoonstelling Nieuws uit het Midden-Oosten gaan kinderen als verslaggever op pad door de landen van het Midden-Oosten, om uiteindelijk zelf als journalist aan de slag te gaan en een verslag te maken in een krant. Verder valt er in het museum met audiotours en speurroutes van alles te ontdekken over de oude Egyptenaren en Grieken. 24 dec t/m 8 jan. www.rmo.nl

Knutselen met chocola

In het Stedelijk Museum Alkmaar kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar in de kerstvakantie komen knutselen met chocola en andere eetbare versieringen. Dinsdag t/m vrijdag zijn er om 11u en 14u workshops waar je je van tevoren voor moet aanmelden. De activiteiten duren ongeveer een uur. 27 t/m 30 dec 2011 en 3 t/m 6 januari 2012, www.stedelijkmuseumalkmaar.nl