Tien arrestaties na rellen rond Arena

De ME moest gisteravond in grijpen bij de Arena. Screenshot AT5

De politie in Amsterdam heeft gisteravond na afloop van het bekerduel Ajax-AZ tien supporters aangehouden. Na de gestaakte wedstrijd braken ongeregeldheden uit rond de Arena en moest de ME charges uitvoeren.

De meeste arrestaties werden verricht omdat er vernielingen rond het stadion werden aangericht, meldt AT5. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. De supporter die de wedstrijd verstoorde door keeper Esteban van AZ te belagen is eveneens aangehouden. Esteban heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Beelden van de ongeregeldheden na de wedstrijd

Het bekerduel tussen Ajax en AZ werd na het incident gestaakt. De Alkmaarse ploeg stapte van het veld toen doelman Esteban rood kreeg. Trainer Gertjan Verbeek besloot om het duel niet uit te spelen.

Bekijk hier de beelden van de aanval op Esteban.
http://www.youtube.com/watch?v=IwfiIh-cEJQ

KNVB heeft drie opties

De wedstrijd werd gestaakt bij een stand van 1-0 voor de Amsterdammers. Of de wedstrijd nog wordt uitgespeeld is de vraag omdat AZ besloot niet meer verder te willen spelen. De KNVB heeft nu drie mogelijkheden: de wedstrijd laten overspelen, laten uitspelen of de eindstand op 1-0 voor Ajax vaststellen. KNVB-directeur Van Oostveen zei na de gestaakte wedstrijd op een persconferentie:

“We moeten eerst afwachten of de aanklager betaald voetbal een schuldige kan aanwijzen. Daarna wordt zijn rapport beoordeeld door het bestuur betaald voetbal. Dat schrijven de reglementen voor. We hopen voor kerst duidelijkheid te verschaffen.”

Bij terugkeer in Alkmaar werd Esteban warm onthaald door de AZ-supporters

    • Lex Boon