Terugkijken: BNN-presentatoren plegen kannibalisme

Een stukje buik van BNN-presentator Valerio Zeno in de pan.

De stukjes vet smaken naar autoband, maar een menselijk stukje spier is toch echt de betere steak. Dat is de conclusie van BNN-presentatoren Valerio Zeno en Dennis Storm nadat ze in het programma Proefkonijnen kannibalisme op elkaar pleegden.

De aankondiging van het programma zorgde voor veel ophef, vooral in het buitenland. Ook werd er gedacht aan een hoax om aandacht te vragen voor orgaandonatie. In het programma aten de presentatoren daadwerkelijk een stukje van elkaar op. Nadat een plastisch chirurg bij de heren een stukje vlees had verwijderd, maakte de chefkok van Le Garage de miniscule stukjes “biefstuk” klaar. Maar of mensenvlees nu echt zoveel verschilt met dierenvlees?

“Hier heb ik geen moeite mee, dit smaakt naar een gewoon stukje vlees.” BNN-presentator Valerio Zeno

Smaakvol of niet. Kannibalisme is strafbaar, zo legde advocaat Gerard Sprong uit in de uitzending. Maar mochten de presentatoren zich voor de rechter moeten verantwoorden, dan zal hij ze bijstaan, zegde hij toe.

Update 11:44 uur
Het Openbaar Ministerie laat aan het internationale persbureau AP weten dat er geen onderzoek wordt ingesteld naar de actie van BNN.

Bekijk hier de uitzending van Proefkonijnen. Het item begint na 9 minuten, het snijwerk vindt plaats na 18 minuten en pas na 31 minuten wordt het eerste hapje genomen.

Get Microsoft Silverlight
Of bekijk de flash versie.

    • Lex Boon