Spelersbond wil af van rode kaart Esteban

Video van het incident. Screenshot Eredivisie Live / NOS

De spelersbond wil dat de rode kaart van AZ-doelman Esteban wordt geseponeerd. Dat zegt Danny Hesp, de voorzitter van de VVCS, de vereniging van contractspelers.

Twitter avatar dannyhesp Danny Hesp De rode kaart moet worden geseponeerd! De #vvcs zal zich daar tot het uiterste sterk voor maken. #KNVB

Het bekerduel tussen Ajax en AZ werd gisteren gestaakt nadat Esteban werd belaagd door een Ajax-supporter en de doelman reageerde met een paar schoppen. De Alkmaarse ploeg stapte van het veld toen doelman Esteban rood kreeg. Trainer Gertjan Verbeek besloot om het duel niet uit te spelen.

‘Ajax moet de veiligheid van de spelers garanderen’

Hesp vindt dat Ajax de veiligheid van de spelers moet garanderen. Hij heeft begrip voor de paniekreactie van Esteban en vindt dat het incident geen schorsing mag opleveren. Hesp voert momenteel overleg met een jurist over de te nemen stappen.

De 19-jarige man die Esteban aanviel, zit vast op verdenking van mishandeling. Na verhoor vandaag zal moeten blijken wat zijn motief was.

Twitter avatar dannyhesp Danny Hesp RT @HumbertoTan: Advocaat Pim de Vos: ja noodweer. @dannyhesp vz vvcs steunt Esteban KNVB dirBert v Oostveen voor hervatting comp beslissing

Amsterdamse politie heeft tien supporters aangehouden

De politie in Amsterdam heeft na afloop van het bekerduel Ajax-AZ tien supporters aangehouden. Na de gestaakte wedstrijd braken ongeregeldheden uit rond de Arena en moest de ME charges uitvoeren.

http://youtu.be/IwfiIh-cEJQ

    • Marije Willems