Opzwepend en trefzeker

None

popLefties Soul Connection: One Punch Pete ****

De Amsterdamse band Lefties Soul Connection heeft voor haar derde cd One Punch Pete precies de maatregel genomen die nodig was: het zoeken van vocalisten. Op eerdere cd’s legde de groep een basis van doorleefde soul-instrumentals met een grote rol voor het hammondorgel en een gruizige knipoog naar jarenzestiggiganten Booker T. & The MG’s. Tegen die rijk bewerkte achtergrond van hijgende orgels, repetitieve gitaarriffs en lichtvoetige drums, laten gastzangeressen Michelle David en Corrina Greyson nu hun stembanden knallen. Nummers als U Got Me en She’s Not Answering zijn opzwepend en trefzeker als een bokswedstrijd: met aanmoedigend geschreeuw op de achtergrond, de zang zo spetterend als zweet, en een klinkende overwinning – voor beide partijen.

Nog altijd is een aantal nummers, zoals Rimfire en Code 99, instrumentaal. Ook deze zijn stuwend maar staan toch in de schaduw van de door David en Greyson gezongen tracks.

    • Hester Carvalho