Na swaffelen en planking is er nu sneezing

Sneezing, na swaffelen en planking een nieuwe rage in de maak.

Eerst was er swaffelen. Toen was planking helemaal de nieuwste rage. Nu is het sneezing.

Het principe is simpel: neem een plantenspuit, vul hem met water en zorg dat iemand anders je filmt. Je loopt door je school, door een drukke winkelstraat of door een supermarkt, en je doet net alsof je heel hard moet niezen.

Precies op het moment dat je in een kramp voorover schiet, knijp je in de plantenspuit. Die heb je uiteraard onder je jas of in een tas verstopt. Je sproeit het water recht vooruit. Bij voorkeur in iemands gezicht.

Sneezing staat garant voor prachtig verschrikte reacties. Enige wat je dan nog te doen staat, is het filmpje uploaden op internet. Net als deze sneezers onlangs deden.

Het is alleen nog heel even afwachten of sneezing niet hetzelfde lot wacht als batmanning. Dat was planking, maar dan op je kop. Verticaal dus in plaats van horizontaal. Ook batmanning leek een heuse rage te worden, maar wist uiteindelijk nooit helemaal door te breken.

Sneezing is natuurlijk wel een stuk gemakkelijker dan stil aan je voeten op de kop hangen. Dat is een groot voordeel. En dus is er veel potentie. Gezondheid!

    • Niels Posthumus