Metropolis is voor één keer een rukprogramma

VPRO-programma Metropolis volgt vanavond in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Masanobu: wereldkampioen masturberen.

Het televisieprogramma Metropolis is vanavond terug op televisie. En hoe. In de eerste aflevering volgt het VPRO-programma onder meer de Japanner Masanobu: wereldkampioen masturberen.

Masanobu woont in Tokyo en slaat regelmatig de hand aan zichzelf. Hij heeft nu eenmaal wat vaker zin in seks dan zijn vriendin, vertelt hij. En terwijl hij zijn favoriete hobby uitoefent in de huiskamer, zit zij een paar meter verderop in de kamer aan tafel een lekker potje te naaien… jurken welteverstaan.

Metropolis twittert over de eerst aflevering van het nieuwe seizoen:

Twitter avatar vprometropolis VPRO Metropolis De #masturbatie uitzending is pas op 22 dec maar de meningen blijven binnenstromen. Wees gerust, we zenden geen beelden uit die niet kunnen!

Flauwe woordgrappen liggen natuurlijk direct op de loer. Zo heeft Masanobu het wereldrecord masturberen al sinds 2008 stevig in handen. En ook staat zijn talent als een paal boven water. Maar voor de Japanner is het allemaal toch echt serious business.

Bijna tien uur lang non-stop masturberen

Bijna tien uur maar liefst hield Masanobu het ooit non-stop vol. Dat was in 2009. Hij begint elke dag met minstens twee uur trainen. Zijn vriendin neemt de tijd op. Zij heeft haar eigen hobby’s, zegt ze in de aflevering van Metropolis, maar heeft verder geen problemen met die van haar vriend.

Masanobu vertelt dat de dagelijkse masturbeersessies het verschil in libido tussen hem en zijn vriendin prima oplossen. Zelfs klaarkomen stopt hem niet. Masanobu kan gewoon direct en zonder pauze weer door.

De masturbate-o-thon (NSFW) kampioenschappen bleken enkele jaren terug een zegen voor hem. Opeens had zijn gesjor een hoger doel. Hij kon er mee winnen. En zeg nou zelf, wie wil er niet in iets de beste ter wereld zijn.

De masterbate-o-thon wordt sinds het jaar 2000 gehouden. Er doen doorgaans zo'n 250 mensen aan mee.

'Masturberen is één van de laatste wereldwijde taboes'

Het buitengewoon populaire Metropolis weet zich met het onderwerp masturberen ongetwijfeld direct weer verzekerd van hoge kijkcijfers. Het programma noemt masturberen één van de laatste wereldwijde taboes.

Twitter avatar vprometropolis VPRO Metropolis Vanaf vanavond zijn we weer 10 weken lang terug op #Ned3! Deze week slechten we het laatste taboe: masturbatie. http://t.co/GSfXkCtP

Metropolis werd afgelopen jaar nog genomineerd voor de Dick Scherpenzeelprijs, de prijs voor beste buitenlandjournalistieke productie. De website van het programma won in 2010 De Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland.

    • Niels Posthumus