diversen

None

Tsjaikovski

In een vertelconcert met Petrie Akkerman (mezzosopraan, verteller) en Jeroen Liedorp (piano) leert de toeschouwer meer over Tsjaikovski en de vrouwen in zijn leven. Wie stal Tsjaikovski’s hart en wat moest de hartstochtelijke briefwisseling met Nadezjda von Meck eigenlijk verhullen? Volgende week woensdag 20u te zien in de Hermitage, Amsterdam,

www.hermitage.nl

Rondleiding Zeefort

Het Zeeuwse fort Rammekens, gelegen op 8 kilometer afstand van Vlissingen, is het oudste zeefort van West-Europa (1547). Op Tweede Kerstdag om 14u is er een extra rondleiding in en rond dit fort. De nu gedeeltelijk vervallen vesting speelde een grote rol in de rijke Zeeuwse maritieme geschiedenis en vormt het hart van een natuurgebied aan de oevers van de Westerschelde.

www.fortrammekens.nl

Film & food

Tweede Kerstdag is er een muziek-, film- en loungefeest in Hal 25, Alkmaar. In de grote fabriekshal worden films vertoond in zeecontainers en de KinderBios. Tijdens het alternatieve film- en eetfestijn wordt o.a. de nieuwste film van Woody Allen, Midnight in Paris, gedraaid en kunnen bezoekers stamppot eten onder het genot van live jazz en bluesmuziek. Van 16u tot 1u worden films op het grote scherm getoond en is het geluid te horen via draadloze koptelefoons.

www.hal25.nl

Kerstverhalen konkoers

Verhalenvertellers, dichters en muzikanten brengen vrijdag 20u op eigen wijze hun mooiste kerstverhaal in de galerie Forma Aktua Pinakotheek, Groningen.

www.forma-aktua.nl

Humorfestival

Het jaar wordt in Deventer afgesloten met het Humorfestival. Van maandag 26 t/m vrijdag 30 december staan er ruim vijftig humoristische voorstellingen en activiteiten op het programma op verschillende plekken in de binnenstad. Cabaret, films, exposities, muziek, theater, en smartlappen, met de lach als rode draad.

www.humorfestival.nl