In beeld

Noord-Koreaanse staatskunst van ‘spionerende’ Utrechtse postzegelhandelaar

De Utrechtse postzegelhandelaar Willem van der Bijl werd deze zomer op zijn laatste reis naar Noord-Korea opgepakt op verdenking van spionage. Naast postzegels verzamelen bouwde hij de afgelopen jaren ook een enorme collectie Noord-Koreaanse kunst op. In eerste instantie nam hij wat schilderijen mee voor zijn vriend Ronald de Groen. Al snel kregen ze er schik in. Ze verzamelden duizenden schilderijen, vertelt Van der Bijl vandaag in NRC Handelsblad. Bekijk hieronder een overzicht van de kunstwerken die hij meenam. Lees het hele interview met Van der Bijl en een uitgebreide bespreking van de collectie vandaag in NRC Handelsblad (digitale editie).
Collectie Willem van der Bijl
Collectie Willem van der Bijl
Collectie Willem van der Bijl
Collectie Willem van der Bijl
Collectie Willem van der Bijl
Collectie Willem van der Bijl
Collectie Willem van der Bijl
Collectie Willem van der Bijl
Collectie Willem van der Bijl
Collectie Willem van der Bijl
Collectie Willem van der Bijl
Collectie Willem van der Bijl
Collectie Willem van der Bijl
Collectie Willem van der Bijl