Creatief met kerst: dansende robots, domino en magnetrons

Met 49 magnetrons kun je een prima kerstlichtshow bouwen

Natuurlijk, je kunt je huis optuigen met een lichtshow op dubstep. Maar je kunt kerst ook nog origineler aanpakken. Je kunt kerstliedjes maken met dominostenen, robots laten dansen op ‘Jingle Bells’ of een lichtsymfonie componeren met magnetrons.

Om maar met de robots te beginnen. Je moet er natuurlijk een aantal in huis hebben. En je dient ze ook nog eens op te tuigen met kleurige lichtjes. Maar ze exact synchroon laten dansen, dat mag dan natuurlijk weer geen enkel probleem zijn.

Meer risico op mislukking loop je bij het componeren van een kerstliedje met behulp van belletjes in een parcours van dominostenen. Kwestie van uiterst zorgvuldig het ritme bepalen en dan berekenen hoeveel stenen je nodig hebt tussen de verschillende belletjes.

En als je het echt ambitieus wil aanpakken, maak je een hele lichtshows op kerstmuziek met behulp van enkele tientallen magnetrons. Het is wat gesleep met keukenapparatuur, maar dan heb je wel wat.

Vind je dit toch allemaal net te omslachtig, dan kun je natuurlijk altijd alsnog terugvallen op de oude, vertrouwde kerstverlichting. Misschien niet direct op dubstep, maar dan toch op andere melodieën. Een overzichtje van enkele interessante kerstverlichtingen in de Verenigde Staten van de afgelopen jaren.

    • Niels Posthumus