Belager van AZ-doelman had een stadionverbod

AZ-keeper Esteban geeft de Ajax-fan een trap die hem zojuist had aangevallen. Foto screenshot Eredivisie Live

De man die gisteravond AZ-keeper Esteban belaagde had een stadionverbod. Dat heeft Jeroen Slop, financieel directeur bij Ajax, laten weten op Radio 1.

De man kon in het stadion zijn, doordat Ajax in bekerwedstrijden clubkaarthouders de mogelijkheid biedt in één keer vier kaarten te kopen. Dit is alleen het geval bij bekerwedstrijden tegen clubs waarmee weinig supportersspanningen bestaan. AZ is zo’n club. Een Ajax-clubkaarthouder moet volgens Slop de belager van Esteban één van zijn drie extra kaarten hebben toegespeeld.

KNVB beslist over zes dagen wat er met gestaakt duel Ajax-AZ gebeurt

De aanklager betaald voetbal neemt vandaag al een besluit over de rode kaart die Esteban ontving van scheidsrechter Nijhuis voor zijn verweer tegen de supporter. Esteban trapte in de bekerwedstrijd tegen Ajax in de Amsterdam Arena twee keer in op zijn belager toen die op de grond lag na zijn mislukte karatetrap gericht op de keeper.

AZ-directeur Toon Gerbrands rekent op clementie voor Esteban. Ook de spelersvakbond VVCS wil dat de rode kaart voor de AZ-keeper wordt geseponeerd.

De KNVB beslist naar verwachting 28 december wat er met de gestaakte wedstrijd Ajax - AZ gebeurt, bericht persbureau Novum. Beide clubs hebben tot 27 december 10.00 uur om een verklaring in te dienen. De aanklager zal vervolgens zijn bevindingen rapporteren aan het bestuur betaald voetbal die een oordeel moet vellen.