Bekerzege Heerenveen op FC Oss: 11-1

SC Heerenveen is op eenvoudige wijze doorgedrongen tot de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi. De eredivisieclub won voor eigen publiek gisteravond met 11-1 van eerstedivisieclub FC Oss. Heerenveen evenaarde een clubrecord: in 1994 won de Friese profclub voor de beker met 11-1 van amateurvereniging HZVV uit Hoogeveen.

In het Abe Lenstra Stadion scoorden Luciano Narsingh, Filip Djuricic, Bas Dost en Rajiv Van La Parra ieder twee keer. Oss moest vroeg in de wedstrijd met tien man verder, nadat Dennis Janssen van het veld was gestuurd. Heerenveen liep daarna uit naar een monsterscore. Voor Oss maakte Christopher Bieber bij 7-0 de enige tegentreffer.

NEC bereikte gisteravond in Nijmegen ook de kwartfinale van het bekertoernooi ten koste van de amateurs van streekgenoot Achilles’29 uit Groesbeek: 3-0. Krisztian Vadocz opende in de eerste helft de score na een mooie combinatie met Lasse Schöne. John Goossens verdubbelde voor rust de score, waarna Melvin Platje vijf minuten voor tijd voor de 3-0 eindstand zorgde.

Dinsdag plaatsten RKC, Heracles en de amateurs van GVVV zich al voor de laatste acht. Vanavond staan de topper FC Twente-PSV en FC Eindhoven-Vitesse op het programma. Ajax-AZ werd gisteren bij een 1-0 stand gestaakt.