Alle dagen van 2011 in foto’s van The Guardian

Dit jaar behoorden de reuzenpanda’s Tian Tian and Yangguang, de terroristen Breivik, Bin Laden en Loughner, mediamagnaat Rupert Murdoch en politicus Berlusconi tot de gezichtsbepalende figuren die het nieuws domineerden.

Op tien dagen na heeft de Britse krant The Guardian een fotoluik gevuld met nieuwsbeelden van 2011. Iedere foto vertegenwoordigt een datum en is gekoppeld aan het grote verhaal van die dag.

Uiteraard ontbreken de gebeurtenissen niet die wat moeilijker tot een persoon zijn terug te voeren: de kernramp in Japan, Occupy en de rellen in Londen. Niet elke dag was even spannend, maar de interactieve fotocollage frist het geheugen aardig op. Een slecht jaar voor dictators, zo blijkt.

Eerder in deze serie:
Het jaar 2011 in cartoons van The Washington Post

    • Steven de Jong