Aantal tabletgebruikers fors gestegen met miljoen in half jaar

Tablet- en smartphone gebruikers houden bij een internetcongres in het Spaanse Bilbao afgelopen mei hun apparaten in de lucht. Foto Reuters / Vincent West

Het aantal bezitters van een iPad of andere tablet is in het afgelopen halfjaar met bijna een miljoen toegenomen, meldt onderzoeksbureau GfK. Dat is veertien procent van de Nederlanders die toegang tot internet heeft.

Volgens GfK hebben nu ruim 1,7 miljoen Nederlanders een tablet, tegenover 725.000 in juni 2011. Daarnaast zijn ruim 1,7 miljoen Nederlanders van plan binnenkort een tablet aan te schaffen. Het onderzoek heeft ook het gebruik van tablets gemeten: in gezinnen wordt deze dagelijks gebruikt en gedeeld. De tablets worden het meest voor internet, e-mailverkeer en social media gebruikt, maar ook voor apps. De populairste media-apps zijn YouTube, Uitzending Gemist, NU en Telegraaf.

Ook zijn steeds meer Nederlanders in het bezit van een smartphone. In het afgelopen halfjaar is dat aantal met 820 duizend gestegen tot 5,5 miljoen.

De eerste iPad kwam pas anderhalf jaar geleden (in 2010) op de markt.

    • Judith Laanen