Weer

Dit jaar wordt het een groene Kerst, met ruimte voor de zon en weinig tot geen regen. Daarbij is het vrij zacht. Misschien dat het daarna iets kouder wordt, maar een overgang naar flinke vorst is nog niet aan de orde.

Vanavond en komende nacht is het overwegend bewolkt, met later vanuit het noordwesten regen. Het is nevelig en er ontstaat plaatselijk mist. Het wordt 3 graden in Twente en de Achterhoek, tot 7 graden in Zeeland.

Morgen komt de zon er nauwelijks aan te pas. In vooral het noorden en oosten valt regelmatig regen en motregen. Er waait een zuidwestelijke wind van kracht 3 tot 4, in het noordelijk kustgebied kracht 5. Daarmee wordt vrij zachte lucht aangevoerd: de temperatuur stijgt tot 10 graden.

In de nacht naar vrijdag blijft het af en toe regenen. Met minimaal 8 graden is het behoorlijk zacht.

Vrijdag blijft het bewolkt met nu en dan wat motregen.

In de avond en nacht naar zaterdag wordt flinke regenval voorzien. Het wordt iets minder zacht: rond 8 graden.

In het lange kerstweekeinde laat de zon zich af en toe zien en is het meestal droog. Het wordt maximaal 7 tot 10 graden. Na de kerstdagen is het rustig, droog en iets kouder.