Robben is het nog niet verleerd: hij fopduikt als nooit tevoren

Robben
Robben

Arjen Robben heeft het al eerder gedaan, en ook al eerder verbetering beloofd. Maar gisteravond was het weer raak: zonder een verdediger in de buurt ging hij vol overtuiging naar de grond. Naderhand volgden weer excuses.

Het gebeurde in de achtste finale van de DFB-Pokal, de Duitse nationale beker. Vlak voor rust, bij een tussenstand van 1-0 voor VfL Bochum, de nummer negen van de Tweede Bundesliga, probeerde onze landgenoot een strafschop te versieren voor zijn ploeg.

De nummer 10 van de Duitse ‘herfstkampioen’ Bayern München krijgt de bal in een druk strafschopgebied, ontwijkt een sliding, maar blijft op de been. Dan lijkt hij te denken dat gaan liggen makkelijker was geweest - en doet hij dat alsnog.

Helaas voor Robben: de arbiter van dienst zag er terecht geen penalty in. De blessuregevoelige Oranje-aanvaller kreeg de gele kaart. Naderhand bood Arjen zijn excuses aan: “Dit was stom. Het was misschien wel een strafschop, maar dan had ik eerder moeten vallen. Ik zag dat ik de bal niet kon halen, dus dook ik. Stom. Ik moet dit soort dingen niet meer doen.”

Bayern wist de kwartfinales van de beker nog wel te bereiken: Toni Kroos maakte vlak na rust de gelijkmaker. De winnende kwam - op z’n Duits - pas in de blessuretijd, door - op z’n Nederlands, jawel - Arjen Robben.

http://youtu.be/lMVeVA8nsyA

    • Peter Zantingh