Prijzen koopwoningen dalen met ruim 3 procent

Foto NRC / Arjan de Jongh

De prijzen van koopwoningen zijn in november dit jaar verder in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar gedaald met 3,3 procent, meldt het CBS. In oktober was er nog een daling van 2,8 procent.

Volgens het CBS waren alle woningtypen in november dit jaar goedkoper dan een jaar terug. De grootste daling vond plaats bij de vrijstaande woningen, die met 3,9 procent het meest afnamen in prijs, tussenwoningen met 2,9 procent het minst. Verder daalden in alle provincies de prijzen. In Friesland was de daling het sterkst met 7 procent, in Gelderland, Overijssel en Groningen was de daling meer dan 4 procent. Alleen in Zeeland waren de huizenprijzen gelijk aan vorig jaar.

Bekijk hier de interactieve kaart met huizenprijzen die eerder al in juli verscheen. Het CBS heeft een infographic over de ontwikkeling van de huizenprijzen in november dit jaar.

    • Judith Laanen