Parijs heeft de armen wijd open voor David en de Beckhams

De Beckhams, die naast Victoria en David bestaan uit in totaal drie zoons en een dochter, zullen een andere hobby moeten vinden nu de LA Lakers niet meer om de hoek spelen.

Hij heeft ja gezegd. David Beckham komt in Parijs voetballen voor PSG, en voor Le Parisien is dat een historische gebeurtenis in het Franse voetbal, waarvoor de hoofdstedelijke krant graag de voorpagina vrijmaakt. “Met Beckham krijgt PSG een wereldwijde allure”, juicht het dagblad.

De kids zouden al zijn ingeschreven aan de prestigieuze British School of Paris in Croissy-sur-Seine. Het schoolgeld van 20.000 euro is al betaald, meldden kranten eerder. En echtgenote Victoria Beckham heeft haar oog laten vallen op een groot herenhuis aan de Avenue Montaigne, middenin de chique modebuurt van Parijs.

Victoria heeft al een huis gezien, nu nog een winkelpand

De modeontwerpster en voormalige Spice Girl heeft al winkels in Londen en Los Angeles. Een nieuwe stek in Parijs kan haar eigen, rijk gevulde carrière nog extra glans geven. De verwachting is dat Beckham op nieuwjaarsdag zijn contract tekent in het Parijse stadion Parc des Princes.

Een mooi geschenk voor de oliesjeiks van Qatar Sports Investments (QSI), sinds dit seizoen voor 70 procent clubeigenaar. Een delegatie van PSG wordt 2 januari in Qatar ontvangen door de regerende familie, en een fotomoment met de wereldberoemde speler is dan een leuk extraatje.

Beckham nam afscheid van LA Galaxy met de eerste landstitel ooit voor die club:

De missie van PSG: meeliften op faam Beckham

Beckham zal in Parijs zijn handtekening zetten onder een contract van 18 maanden tegen een vergoeding van 800.000 euro bruto per maand. Daarnaast deelt hij in de opbrengsten uit merchandising wat hem nog eens 17 miljoen euro kan opleveren. Daarmee wordt Beckham veruit de best betaalde speler in de Franse Ligue 1.

Paris St-Germain hoopt mee te liften op de wereldwijde faam van Beckham. De club heeft een bescheiden palmares (twee landstitels, de laatste in 1994, acht Franse bekers en één Europa Cup 2 in 1996) en weinig uitstraling buiten de landsgrenzen. In Frankrijk zijn clubs als Marseille en Lyon populairder.

Begint de 36-jarige Beckham bij PSG aan één voetbalavontuur te veel? De Parijzenaars denken uiteraard van niet. Ze kijken er al naar uit Beckham te bewonderen, op het veld én op de Champs Elysées.

    • Dirk Vandenberghe