Nu online: bijna al het radiowerk van Ischa Meijer

Ischa Meijer in 1987. Foto NRC / Maurice Boyer

Naast schrijven, acteren, presenteren en interviewen maakte Ischa Meijer ook veel radio. De VPRO dook de archieven in en vanaf vandaag staat alles van de meesterinterviewer online.

Vanaf 1974 tot zijn plotselinge overlijden op 14 februari 1995 werkte Meijer aan veel radioprogramma’s van de VPRO mee. De omroep streeft ernaar om alle in totaal vijfhonderd radioprogramma’s die Meijer heeft gemaakt of waaraan hij heeft meegewerkt, op deze site te plaatsen.

Aan welke programma’s kunnen we zoal denken? Onder meer Een Uur Ischa, Een Dik Uur Ischa, Zaken van de Ziel, het hoorspel Bureau Stadionstraat, De Koningin van Suriname, Forum, Talkradio en Marathoninterviews. Een prachtig stukje radiogeschiedenis.

Een greep uit het veelzijdige aanbod:

Een uur Ischa, 8 oktober 1984

’t Was me het weekje wel, 4 september 1994

Zaken van de ziel, 6 oktober 1992

Forum, 13 februari 1978

    • Marije Willems