Nederlandse hockeyploeg zonder Ellen Hoog op CT

Ellen Hoog is de opvallendste afwezige in de nationale hockeyselectie die eind volgende maand meedoet aan de Champions Trophy in het Argentijnse Rosario.

Volgens bondscoach Max Caldas is de speelster van Amsterdam na blessureleed niet op haar oude niveau. „Ellen verloor meer duels dan ze won. Ze is nu niet goed genoeg. Het rendement moet hoger”, zei Caldas gisteren in Nieuwegein bij de bekendmaking van de selectie.

De 25-jarige Hoog maakte deel uit van de succesploeg van bondscoach Marc Lammers die in 2006 de wereldtitel pakte en twee jaar later olympisch kampioen werd. Afgelopen zomer werd ze onder leiding van Caldas nog Europees kampioen.

Andere afvalster in de selectie van Max Caldas is Claire Verhage. De speelster van HC Rotterdam was er ook bij op het gewonnen EK en behoorde eveneens tot de ploeg die eerder dit jaar de Champions Trophy won.

De bondscoach geeft de voorkeur aan Kitty van Male en Kelly Jonker. De derde verandering ten opzichte van de gouden EK-selectie is dat Marieke Veenhoven-Mattheussens weer is opgeroepen. Zij vervangt de geblesseerde Sophie Polkamp.

Andere afvallers zijn Emilie Mol, Caia van Maasakker, Marloes Keetels en Frederique Derkx, die al geruime tijd met een rugblessure kampt.

De bondscoach maakte verder bekend dat de keepster Floortje Engels van Amsterdam haar basisplaats definitief kwijt is aan Joyce Sombroek van Laren.