Meer vissen mag weer. Maar de vissers zijn boos

baitball of Pacific flatiron herring, Harengula thrissina, Sea of Cortez, Baja California, Mexico, East Pacific Ocean Date: 24.06.08 Ref: ZB777_115632_0021 COMPULSORY CREDIT: Oceans-Image/Photoshot © Oceans-Image/Photoshot

Nederlandse vissers mogen volgend jaar ruim 53.000 ton haring vangen in de Noordzee, zo spraken Europese ministers dit weekend af in in Brussel. Dat is een verdubbeling ten opzichte van dit jaar. Voor tong en schol, de belangrijkste platvissoorten voor de Nederlandse visserij, mag de vangst komend jaar met vijftien procent groeien. Milieuorganisaties zijn ontevreden, zij waarschuwen tegen overbevissing. Dat was te verwachten. Maar bij Nederlandse vissers knallen óók geen champagnekurken nu de visquota fors omhoog gaan. Wat is het probleem?

    • Steven Verseput