Lucent krijgt een tijdelijk directeur

Het Lucent Danstheater in Den Haag heeft een interim-directeur aangesteld. Dick van der Meer is de voorlopige vervanger van Saskia Kriekhuis, die na een conflict met de besturen van het theater en de Anton Philipszaal is vertrokken.

Van der Meer was eerder interim-directeur bij andere kunstinstellingen, zoals het Prinses Beatrix Fonds, het Holland Festival en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Kriekhaus, die sinds 2001 directeur was bij het Lucent Danstheater en de Anton Philipszaal, werd eind augustus op non-actief gesteld wegens haar declaraties. Volgens de besturen van de twee instellingen had zij onterecht diners en taxiritten gedeclareerd. Maar volgens Kriekhaus waren alle kosten werkgerelateerd.

In de rechtszaak die daarop volgde, oordeelde de rechter dat de verdenkingen niet ernstig genoeg waren om haar schorsing te rechtvaardigen. Ze ging daarna weer aan de slag, maar kondigde in november toch haar vertrek aan bij het personeel.

De rechter moest nog een besluit nemen over haar vertrekregeling. Het is niet duidelijk of daar nu afspraken over zijn gemaakt. (Novum)