KPN onder verscherpt toezicht van telecomwaakhond OPTA

KPN staat met onmiddellijke ingang onder verscherpt toezicht van post- en telecomwaakhond OPTA. Deze heeft sterke vermoedens dat consumenten en concurrenten anders zullen worden bedonderd.

De OPTA laat weten dat dit voor die partijen “schadelijke gevolgen” kan hebben. De Nederlandse autoriteit zegt verder dat het de maatregel neemt wegens “geconstateerde gedragingen en overtredingen” van KPN. Hiertegen zijn reeds maatregelen genomen. Details zijn niet bekendgemaakt.

In 2005 kreeg KPN al een boete van 17 miljoen euro omdat het zakelijke klanten ongeoorloofde kortingen gaf. Sindsdien heeft de OPTA de telecomaanbieder extra in het vizier en constateerde het nog enkele haperingen in pogingen van het bedrijf om concurrentie eerlijker te maken.

    • Jules Seegers