Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Taal

Espresso met Eva Hoeke

Zangeres Rihanna is woest op het Nederlandse magazine Jackie en heeft twee woorden over voor de hoofdredacteur: ‘FUCK YOU!’ Eva Hoeke neemt een slokje espresso en zegt: ‘Typisch de taal van een niggabitch.’

Ghetto ass

Zangeres Rihanna is woest op het Nederlandse magazine Jackie en heeft twee woorden over voor de hoofdredacteur: ‘FUCK YOU!’ Eva Hoeke neemt een slokje espresso en zegt: ‘Typisch de taal van een niggabitch.’ Rihanna had het ook over de ‘evolutie van mensenrechten’ en ‘respect’. De voormalig hoofdredacteur van Jackie: ‘Ik kon er geen touw aan vastknopen. Maar dat krijg je als bitches gaan schrijven.’ Hoeke neemt nog een slokje espresso. ‘Rihanna kan veel beter met haar ghetto ass draaien en het publiek opgeilen met haar gouden keeltje.’ Waarom heeft Hoeke dan toch ontslag genomen? ‘Omdat ik voorstelde om Rihanna in de rectificatie alleen een bitch te noemen. Maar dat vond men ook niet leuk.’

Via Twitter liet de voormalig hoofdredacteur van Jackie gisteren weten dat ze twee dingen heeft geleerd. ‘Geen slechte grappen meer in een blad maken,’ vertelt Eva Hoeke. ‘En niet doen alsof een slechte grap goed is.’ Wat was de grap? ‘Er was eigenlijk geen grap,’ bekent Hoeke. ‘Dus ik heb eigenlijk drie dingen geleerd.’ Wat is het derde ding? ‘Niet doen alsof iets een grap is wat zelfs geen slechte grap is.’ Denkt ze dat Rihanna daar een touw aan vast kan knopen? Hoeke kijkt in haar lege kopje. ‘Geef me nog wat van dat zwarte spul,’ zegt ze. ‘Of hoe heet het ook alweer?’

(Ernest van der Kwast ‘dronk espresso’ met Eva Hoeke zoals hij dat ook deed met Moamar Gaddafi, Kim Jong-Il en Pamela Anderson)