De trailer: The Dictator

***

Goed getimed. In de week van het verscheiden van Kim Jong-il in Noord-Korea kwam de trailer uit van de nieuwe film van Sacha Baron Cohen (Ali G, Borat, Brüno): The Dictator. Is het wat? Heel flauw beloven de scènes te worden waarin de fantasiedictator het bed deelt met Megan Fox (als zichzelf). Geestig lijkt dan weer de scène waarin de dictator meedoet aan een sprintwedstrijd, gewapend met een pistool waarmee hij de andere atleten in de benen schiet, om glorieus als eerste over de finish te komen. Die scène zou geïnspireerd zijn op de legende dat Kim Jong-il bij de allereerste keer dat hij een potje ging golfen meteen een hole-in-one sloeg. Baron Cohen heeft weer eens een onderwerp te pakken dat gevoelig genoeg ligt om echt ongemakkelijke humor te maken, waar hij met Brüno de plank mis sloeg.