Bezoek aan Hermitage is gehalveerd

Het aantal bezoekers aan de Hermitage in Amsterdam is dit jaar bijna gehalveerd. Brachten vorig jaar 650 duizend mensen een bezoek aan het museum, dit jaar deden 335 duizend mensen dat. Dat blijkt uit de bezoekerscijfers die gisteren bekend werden gemaakt.

Ruim vijftienduizend van de bezoekers waren schoolkinderen. Vorig jaar sprak de Hermitage nog van tienduizenden schoolgaande bezoekers.

Het museum aan de Amstel is een dependance van het beroemde Hermitage in Sint-Petersburg en ging in 2009 open. Pom Verhoeff, woordvoerder van de Hermitage, heeft meerdere verklaringen voor de teruglopende bezoekersaantallen. „De algemene aandacht was natuurlijk groter vlak na de opening. Daarnaast exposeerden we dit jaar Russische iconen. Dat was erg mooi, maar er komt toch een specifiek publiek op af. Desondanks hopen we volgend jaar met een expositie van Franse meesters uit de avant-garde en het impressionisme het aantal bezoekers te vergroten.”